Gratis

Hoe hoog sta ik in google

Hoe hoog sta ik in Google, dat is een vraag die vaak naar voren komt bij beheerders van websites. Voor veel bedrijven is het belangrijk om hoger in Google te komen. Want hoe hoger je in Google staat op relevante zoekwoorden, des te meer bezoekers je op je website kunt verwachten. Met als gevolg dat je naar alle waarschijnlijkheid meer producten verkoopt. Er zijn verschillende manieren op te controleren hoe hoog je in Google staat:

Rechtstreeks via Google.nl

Je kunt rechtstreeks naar google.nl gaan om vervolgens naar het zoekwoord te zoeken waar je op gevonden wil worden. Op die manier zou je alle pagina’s bij langs moeten om te controleren op welke positie je staat. Wanneer je slechts één term wilt controleren, dan is dat een makkelijke manier op te controleren of je al hoog in Google staat.  Het nadeel is echter dat de resultaten kunnen verschillen met de zoekresultaten van de bezoekers. Dat heeft te maken met Personalized Web Search-functionaliteit die Google een tijd geleden heeft geïntroduceerd. Dat houdt in dat Google rekening houdt met jouw voorkeuren & geschiedenis. Op die manier is het dan ook vaak zo dat jouw website hoger wordt geplaatst, omdat je deze website al vaak hebt bezocht.

Met behulp van een positimonitoring-tool

Wanneer je de positie checkt met een geautomatiseerde tool weet je altijd zeker dat de posities onafhankelijk worden gecontroleerd. Daarnaast hebben dit soort tools ook vaak mogelijkheden om dit op regelmatige basis te doen, zodat je een goed overzicht hebt van je posities in Google over een langere periode. Zeer handig wanneer je aanpassingen hebt gedaan en wilt weten wat de effecten zijn geweest. Daarnaast bieden deze tools ook meer informatie, zoals het zoekvolume. Waardoor je makkelijk kunt zien waar vaak op wordt gezocht in Google.

Met de gratis positiemonitor van waarstaikingoogle.nl is het mogelijk om op een makkelijke manier erachter te komen hoe hoog je in Google staat. Daarnaast is het ook GRATIS te gebruiken!